221. Valtakunnallinen maanpuolustuskurssi käynnistyi

Maanpuolustuskorkeakoulu 9.3.2017 8.34
Tiedote

Vuoden toinen valtakunnallinen maanpuolustuskurssi käynnistyi 6. maaliskuuta. Kolmen ja puolen viikon rupeaman aikana kurssilaiset perehtyvät teoriaopetuksen ja soveltamisharjoituksen avulla siihen, miten Suomi kriisitilanteissa pärjää.

Maanpuolustuskurssien tarkoituksena on perehdyttää yhteiskunnan vaikuttajia, kuten poliitikkoja, yritysjohtajia, yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen puheenjohtajia toimimaan kriisitilanteissa. Kurssilla käsitellään ajankohtaisia turvallisuusasioita, muun muassa eurooppalaista turvallisuusympäristön muutosta.

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia on lähtenyt kurssille innostunein mielin. Hänen mukaansa kurssi tarjoaa ainutlaatuista perehdytystä, jota ei ole mahdollista saada mistään muualta.

– Kurssin jälkeen toivon ymmärtäväni paremmin kuinka yhteiskunta toimii ongelmien äärellä, Vartia kiteyttää.

Myös Skanska Oy:n toimialajohtaja Tiina Koppinen osallistuu kurssille suurin odotuksin. Mahdollisuus kuulla ja nähdä toimintaa valtio- ja turvallisuussektorilla on Koppisen mieleen, sillä siviilihenkilöillä ei siihen tavallisesti mahdollisuutta ole.

– Koen yleissivistävänä ymmärtää miten valtio ja turvallisuusasiat toimivat. Tällaisen tilaisuuden oppia saa vain kerran elämässä, Koppinen sanoo.

Muista myös maanpuolustuskurssien omat sivut: maanpuolustuskurssit.fi