Tutustuminen

Maanpuolustuskorkeakoulu sijaitsee suljetulla sotilasalueella. Alueelle pääsee vain ennalta ilmoitettuna. Vuoden 2015 alussa valmistuneessa Santahamina-talossa sijaitseva kirjasto palvelee kuitenkin myös ulkopuolelta tulevia siviiliasiakkaita.

Korkeakoulussa vierailee vuosittain yli sata ryhmää. Vierailijaryhmiä pyydetään täyttämään vierailuesitys.

Saapuminen

Saarelle saapuessanne varatkaa mukaanne virallinen henkilöllisyystodistus. Ilmoittakaa ennen vierailua tilaisuuden isännälle/yhteyshenkilölle:

• nimenne
  • syntymäaikanne
  • arvioitu saapumisaikanne portille ja
  • auton rekisterinumero.

Sotilasalueen portilla tulee esittää kulkulupa.

Julkisilla kulkuneuvoilla matka Helsingin keskustasta Santahaminaan kestää noin 30 minuuttia.

• Ota Rautatieasemalta metro itään.
  • Jää pois Herttoniemessä.
  • Ota metroasemalta bussi 86 Santahaminaan (ks. aikataulu).
  • Sotilasalueen portilla tulee esittää kulkulupa tai nimesi tulee olla ilmoitettu vartioille.
  • Jää pois ensimmäisellä käytössä olevalla, siltavartion (portin) jälkeisellä pysäkillä. Maanpuolustuskorkeakoulun kampukselle pääset kääntymällä ensimmäisestä tienhaarasta vasemmalle.

Kartta

• Kadettikouluntie 2 (Ritaritalo): Yrjö-Maunu -auditorio, Maanpuolustuskorkeakoulun perinnehuone ja majoitustiloja.
  • Kadettikouluntie 4 (Leijonatalo): Sotataidon laitos.
  • Kadettikouluntie 6 (Auditoriotalo): Auditoriot, luokkahuoneet ja sotilaskoti.
  • Kadettikouluntie 8 (Kadettitalo): Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitos sekä majoitustiloja.
  • Kadettikouluntie 7 (Päärakennus): Korkeakoulun johto, kirjaamo, henkilöstöasiat, Jatkotutkinto-osasto, Maisteriosasto, Kadettikoulu, Opintoasiainosasto (OAO), Fyysisen kasvatuksen ryhmä, liikuntatilat, kielten opettajat, suunnitteluyksikkö, Sotataidon laitos, luokkia, sotilaskoti ja majoitustiloja.
  • Leipurinniementie 2 (Juhlasalirakennus): Juhlasali, ruokala, viestintä, tietohallinto, huolto ja Vihma-kokoushuone.
  • Hevostallintie 14 (Kapteenitalo): Sotataidon laitos, tutkimusryhmä ja KESI-koulutussimulaattori
  • Santahaminantie 2 (Santahamina-talo): Sotatekniikan laitos, Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto ja Puolustusvoimien kansainvälinen keskus