Tutustuminen

Maanpuolustuskorkeakoulu sijaitsee suljetulla sotilasalueella. Alueelle pääsee vain ennalta ilmoitettuna. Vuoden 2015 alussa valmistuneessa Santahamina-talossa sijaitseva kirjasto palvelee kuitenkin myös ulkopuolelta tulevia siviiliasiakkaita.

Korkeakoulussa vierailee vuosittain yli sata ryhmää. Vierailijaryhmiä pyydetään täyttämään vierailuesitys ja lähettämään se osoitteeseen security.ndu@mil.fi.

Saapuminen

Saarelle saapuessanne varatkaa mukaanne virallinen henkilöllisyystodistus. Ilmoittakaa ennen vierailua tilaisuuden isännälle/yhteyshenkilölle:

• nimenne
  • syntymäaikanne
  • arvioitu saapumisaikanne portille ja
  • auton rekisterinumero.

Sotilasalueen portilla tulee esittää kulkulupa.

Julkisilla kulkuneuvoilla matka Helsingin keskustasta Santahaminaan kestää noin 30 minuuttia.

• Ota Rautatieasemalta metro itään.
  • Jää pois Herttoniemessä.
  • Ota metroasemalta bussi 86 Santahaminaan (ks. aikataulu).
  • Sotilasalueen portilla tulee esittää kulkulupa tai nimesi tulee olla ilmoitettu vartioille.
  • Jää pois ensimmäisellä käytössä olevalla, siltavartion (portin) jälkeisellä pysäkillä. Maanpuolustuskorkeakoulun kampukselle pääset kääntymällä ensimmäisestä tienhaarasta vasemmalle.

Kartta

• Kadettikouluntie 2 (Ritaritalo): Yrjö-Maunu -auditorio, Maanpuolustuskorkeakoulun perinnehuone ja majoitustiloja.
  • Kadettikouluntie 4 (Leijonatalo): Sotataidon laitos.
  • Kadettikouluntie 6 (Auditoriotalo): Auditoriot, luokkahuoneet ja sotilaskoti.
  • Kadettikouluntie 8 (Kadettitalo): Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitos sekä majoitustiloja.
  • Kadettikouluntie 7 (Päärakennus): Korkeakoulun johto, kirjaamo, henkilöstöasiat, Jatkotutkinto-osasto, Maisteriosasto, Kadettikoulu, Opintoasiainosasto (OAO), Fyysisen kasvatuksen ryhmä, liikuntatilat, kielten opettajat, suunnitteluyksikkö, Sotataidon laitos, luokkia, sotilaskoti ja majoitustiloja.
  • Leipurinniementie 2 (Juhlasalirakennus): Juhlasali, ruokala, viestintä, tietohallinto, huolto ja Vihma-kokoushuone.
  • Hevostallintie 14 (Kapteenitalo): Sotataidon laitos, tutkimusryhmä ja KESI-koulutussimulaattori
  • Santahaminantie 2 (Santahamina-talo): Sotatekniikan laitos, Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto ja Puolustusvoimien kansainvälinen keskus