Hyppää sisältöön

Hakeutuminen JOO-opintoihin

Tietoja muiden yliopistojen opintotarjonnasta löydät yliopistojen omilta www-sivuilta tai www.joopas.fi -palvelusta. Tarkista täältä mm. kohdeyliopiston noudattama hakuaika, onko kohdeyliopistolla määräaika vai jatkuva haku JOO-opinnoille.

JOO-opinnoilla voidaan esimerkiksi suorittaa:

  • valinnaisia opintoja
  • tutkimustyötä tukevia opintoja
  • kieliopintoja
  • sivuainekokonaisuuksia

Suoritettavat opinnot tulevat olla sellaisia opintoja, joita ei ole Maanpuolustuskorkeakoulun omassa opintotarjonnassa.

Hae puolto

Keskustele oman kurssinjohtajasi tai väitöskirjaasi ohjaavan professorin ja oppiaineesta vastaavan ainelaitoksen sekä tarvittaessa tutkintotasostasi vastaava koulutussuunnittelijan kanssa halukkuudestasi hakeutua JOO-opinnoille. Esittele hänelle henkilökohtainen opiskelusuunnitelmasi HOPS tai muu vastaava opiskelusuunnitelmasi ja kerro, kuinka aiot hyödyntää JOO-opintoja omaan suoritettavana olevaan tutkintoosi sekä ovatko opinnot lähi- vai etäopetusta jne. Jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti.

Tutkinnosta (Kadettikoulu, Maisteriosasto, Jatkotutkinto-osasto tai väitöskirjaohjaajasi) ja oppiaineesta vastaavan (ainelaitoksen) tahon tulee antaa sinulle kirjallinen puolto haettavana oleville opinnoille. Puoltolausunto tulee liittää JOO-hakemuksen joko sähköisesti tai paperisena riippuen vastaanottavasta yliopistosta. Osa yliopistoista ei ole sähköisessä JOOPAS-hakupalvelussa ja tällöin yliopistoon lähetetään paperinen hakulomake. Ellei puoltolausuntoa liitetä hakemukseen tulee se toimittaa OAO:n JOO-opinnoista vastaavalle koulutussuunnittelijalle Microsoft Outlook sähköpostilla.

Maanpuolustuskorkeakoulun puoltaessa hakemustasi, suunnittelemasi JOO-opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa ja MPKK sitoutuu maksamaan JOO-opinnot. Ilman puoltolausuntoa haettuja opintoja ei tulla käsittelemään koti- ja kohdeyliopistossa. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemusten käsittely kestää 2 – 4 viikkoa. JOO-opintoja haettaessa tulee huomioida kohdeyliopiston hakuajat.

Puoltojen käsittelijöiden yhteystiedot

Puollon JOO-opinnoille antavat tapauskohtaisesti, riippuen tutkintotasosta: kurssinjohtaja, väitöskirjaohjaaja tai professori. Yhteystiedot Microsoft Outlook tai puolustusvoimien vaihde p. 0299800.

Lausuntojen antajien yhteystiedot

Lausuntojen antajina toimivat: oppiaineesta vastaava ainelaitos, väitöskirjan ohjaaja tai professori. Yhteystiedot Microsoft Outlook tai puolustusvoimien vaihde p. 0299800.

Tee hakemus verkossa

Tee hakemus verkossa osoitteessa https://haku.joopas.fi. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi, kirjaudu sisään ja täytä sekä lähetä hakemus. Saat sähköpostiisi tiedon hakemuksen käsittelystä.

Ohjeita haku.joopas.fi –palvelun käyttöön

Tarvitset hakupalveluun käyttäjätunnuksen, joka sinun on luotava itse rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen tapahtuu internetissä osoitteessa https://haku.joopas.fi. Valitse listalta Maanpuolustuskorkeakoulu, sitten käyttäjäksi rekisteröityminen. Anna pyydetyt tiedot. Anna sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti, koska järjestelmä lähettää siihen tietoja hakemuksesi käsittelystä. Käyttäjätunnuksen pitäisi toimia heti rekisteröitymisen jälkeen.

Kirjaudu sisälle palveluun ja valitse Tee uusi hakemus. Täytä sähköiseen lomakkeeseen vaaditut tiedot kaikille välilehdille. Kirjoita lisätietoihin, mitä ja kenen kanssa olet sopinut hakemiesi opintojen hyväksilukemisesta, liitä puoltolausunnot joko sähköisesti tai toimita erikseen OAO:lle. Muista tallentaa tietosi! Kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty ja tallennettu, mene Hakemuksen lähettäminen –välilehdelle. Lähetä hakemus klikkaamalla lähetä-painiketta. Pelkkä tallentaminen ei lähetä tietoja eteenpäin. Voit myös tallentaa keskeneräisen hakemuksen ja palata siihen myöhemmin.

Saat sähköpostiisi automaattisia viestejä, kun hakemuksesi käsittely edistyy. Saatat saada myös lisätietopyynnön, johon kannattaa vastata pikaisesti. Voit tarkistaa hakemuksesi tilanteen myös suoraan hakupalvelusta. Jos näyttää siltä, että hakemuksen käsittely ei edisty, ota yhteyttä hakemuksesi tiedoissa näkyvään vastuukäsittelijään.

Kaikki yliopistot eivät ole mukana sähköisessä hakujärjestelmässä. Tällöin sinun tulee tulostaa www.joopas.fi -palvelusta hakulomake ja täyttää se käsin sekä hakea puoltolausunto hakemukseesi tai liittää se erillisenä hakemukseen. Tämän jälkeen hakulomake sekä tarvittaessa erillinen puoltolausunto tulee toimittaa OAO:lle jatkokäsittelyä varten.

Maanpuolustuskorkeakoulu, Opintoasiainosasto, JOOPAS-palvelun pääkäyttäjä