Lippujuhlan päivänä ylennetyt ja palkitut Maanpuolustuskorkeakoulussa

Maanpuolustuskorkeakoulu 4.6.2019 8.55

Tänään 4. kesäkuuta vietetään Puolustusvoimain lippujuhlan päivää. Perinteiseen tapaan lippujuhlan päivään kuuluu myönnettyjen ansiomerkkien jakaminen sekä sotilaiden ja reserviläisten ylennykset.

Maanpuolustuskorkeakoululla lippupäivän juhlallisuuksia vietettiin jo eilen maanantaina. Samassa tilaisuudessa Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Jari Kallio piti henkilökunnalle kausi-infon, jossa hän puhui käynnissä olevasta strategiatyöstä sekä muista ajankohtaisista asioista.

Tasavallan presidentti on ylentänyt seuraavat Maanpuolustuskorkeakoulussa palvelevat henkilöt päivämäärällä 4.6.2019:

Everstiksi Jyri Juhani Raitasalo

Everstiluutnantiksi Tuomas Olavi Arajuuri

Everstiluutnantiksi Kimmo Sakari Sirniö

Majuriksi Jarno Olavi Evakoski

Maanpuolustuskorkeakoululla tasavallan presidentin myöntämät kunnia- ja ansiomerkit jaettiin seuraaville henkilöille:

Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkki
Eversti Juha Tapio Helle
Eversti Riku Juhani Suikkanen

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki
Professori Jouko Kari Vankka

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki
Majuri Juha Martti Tapani Ratinen

Suomen Leijonan ritarimerkki
Suunnittelija Armi-Kaarina Kurjenniemi-Nurmi

Suomen Leijonan ansioristi
ICT-erityisasiantuntija Erika Maria Mikkelä

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein
Kurssisihteeri Marjo Anitta Korkeamäki

Tasavallan presidentti on antanut valtion virka-ansiomerkin tunnustukseksi valtiolle suoritetusta pitkäaikaisesta palveluksesta seuraaville henkilöille:

Kommodori Petri Kalevi Heilanen

Kurssisihteeri Hilkka Hannele Kokki

Kurssisihteeri Marjo Anitta Korkeamäki

Everstiluutnantti Jouni Tapio Lipponen

Suunnittelija Minna Marjatta Manelius

Everstiluutnantti Juha Antero Mäkinen

Everstiluutnantti Vladimir Panschin

Kurssisihteeri Arja Hannele Vänskä

Puolustusvoimain komentaja on myöntänyt sotilasansiomitalin seuraaville henkilöille:

Everstiluutnantti Petteri Lalu

Kieliasiantuntija Satu Merja-Liisa Patronen

Kieliasiantuntija Annastina Emilia Reims

Komentaja Ville Tapani Vänskä

Muualla kuin Maanpuolustuskorkeakoululla luovutetut kunniamerkit

Vapaudenristin Ritarikunnan 3. luokan Vapaudenristi luovutettiin Maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori Mikko Erkki Olavi Karjalaiselle.

Paljon onnea kaikille ylennetyille ja palkituille!

Paraatit ja juhlat