Asiointi

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto sijaitsee Santahaminassa ja palvelee avoimena yliopistokirjastona myös siviiliasiakkaita. Santahamina on sotilasaluetta, joka tulee huomioida ennen asiointia.

Siviiliasiakkaita suositellaan saapumaan Santahaminaan julkisella kulkuneuvolla (HSL:n bussi nro 86 Herttoniemen metroasemalta Santahaminaan). Santahaminan portilla tulee esittää Poliisin myöntämä kuvallinen henkilöllisyystodistus tai passi (ei ajokortti!), jonka jälkeen asiakas saa kulkuluvan kirjastoon. Portilta on noin 100 metrin kävelymatka Santahamina-talolle, jonka ensimmäisessä kerroksessa kirjasto sekä myöskin asiakkaita palveleva Café Korvike sijaitsevat.

Väliaikainen kulkulupa oikeuttaa asioimaan ainoastaan Santahamina-talossa ja se tulee palauttaa Santahaminan portille ennen poistumista.

HSL-pysäkki takaisin Herttoniemen suuntaan (Hevossalmen silta) sijaitsee Santahamina-talon päädyssä, portin välittömässä läheisyydessä.

Vierailustaan voi ilmoittaa myös etukäteen kirjastolle (puhelimitse tai sähköpostitse) viimeistään kahta arkipäivää aikaisemmin, jolloin kirjaston antaman kuittauksen jälkeen Santahaminan portilla riittää tunnistautumiseen myös voimassa oleva ajokortti.

Ulkomaalaisten asiakkaiden tulee ilmoittaa henkilötietonsa (nimi, syntymäaika, kansallisuus, passin numero, vierailupäivä) viimeistään viikkoa ennen suunniteltua saapumisajankohtaa kirjaston sähköpostiin (kirjasto.mpkk(at)mil.fi)

Katso tarkempi saapumiskartta Santahaminaan.