Hyppää sisältöön

Venäjä-seminaari 2024

Maanpuolustuskorkeakoulu järjestää 6. vuosittaisen Venäjä-seminaarin 14.-15. helmikuuta 2024 Helsingissä Santahaminassa. Kansainvälisen seminaarin tavoitteena on lisätä keskustelua Venäjän sodasta Ukrainaa vastaan ja tuottaa uutta tietoa Venäjän sotilaspolitiikasta, sotilaallisesta ajattelusta ja voimasta.

Vuoden 2024 Venäjä-seminaarin teemana on Russia's War Against Ukraine - Complexity of Contemporary Clausewitzian War. Seminaarissa pureudutaan nykyaikaisen sodankäynnin monimutkaisuuteen laajasti valtion, asevoimien ja sodan välisten suhteiden kautta. Tapahtuman puheenvuoroissa tarkastellaan muun muassa Venäjän intressejä ja politiikkaa, sotilaallista ajattelua ja voimaa, sodankäynnin resursseja, asevoimien ja siviiliyhteiskunnan vuorovaikutusta sekä sotataitoa.

Venäjä-seminaari 2024 järjestetään yleisölle verkon välityksellä. Seminaaria on mahdollista seurata Maanpuolustuskorkeakoulun Youtube-kanavalta reaaliaikaisesti tai myöhemmin sinne tallennettuna. Tapahtuman kieli on englanti.

Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-seminaari on johtava Venäjän sotilasalan tutkimuksen foorumi. Tutkimukseen perustuvan tiedon esiintuomisen lisäksi seminaarin tarkoituksena on saattaa Venäjän sotilas- ja turvallisuuspolitiikkaan perehtyneitä suomalaisia ja kansainvälisiä tutkijoita yhteen ja edistää keskustelua Venäjä-tutkimukseen liittyen. Seminaarissa kerrytetty ajankohtainen tieto jalkautetaan opetukseen kaikille Maanpuolustuskorkeakoulun tutkintotasoille.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja esiintyjistä päivitetään tälle sivulle lähempänä tapahtumaa.

Näiltä sivuilta löydät:

´