Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

Vappuviikko tuo muutoksia Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston aukioloihin.

Vappuaattona (Ti 30.4.) kirjasto sulkee ovensa jo kello 14.00.

Vappupäivänä 1.5. kirjasto on suljettu.

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat voivat käyttää kuitenkin kirjaston toisen kerroksen 24/7-tiloja normaalisti.

---

Lokakuun alussa käynnistyneet Santahaminan porttiympäristön rakennustyöt tuovat väliaikaisia muutoksia myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakkaille.

Santahamina-talon pohjoispuolen parkkialue on kokonaan poissa käytöstä rakennustöiden ajan. Asiakaspysäköinti on sijoitettu täksi ajaksi Santahamina-talon eteläpuolen parkkialueelle. Kulkeminen kirjastoon tapahtuu samalta puolelta, pelkästään Santahamina-talon eteläpuoleista pääovea hyödyntäen. Rakennustyöt tulevat myös hidastamaan liikennöintiä Santahaminaan.

Poikkeusjärjestelyt kestävät toukokuulle 2019 saakka. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa ylimääräistä haittaa!

---

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä ollut omatoiminen tilauspalvelu (UB-lainaus) Kuopion Varastokirjastosta on päättynyt 1.3. lukien. MPKK-Finnan taustajärjestelmä tulee vaihtumaan vuoden 2019 aikana, eikä uusi järjestelmä tue enää omatoimitilausten tekemistä.

Pyydämme omatoimilainaajia palauttamaan Varastokirjaston lainansa 31.5. mennessä Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakaspalveluun. Kaikki tilaukset Varastokirjastosta hoidetaan jatkossa kaukopalvelun välityksellä.