Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto palvelee toistaiseksi asiakkaitaan etäpalveluna.

Kirjaston asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 8.30-16.00:

Kirjaston kaikkien lainojen eräpäivät siirtyvät aikaisintaan päivämäärälle 1.6.2020.

Asiakkaat voivat seurata ja tarvittaessa uusia lainojaan kirjautumalla asiakastililleen MPKK-Finnaan.

Puolustusvoimien ulkopuoliset asiakkaat

• Puolustusvoimat on estänyt siviiliasiakkaiden pääsyn Santahaminaan koronavirusepidemian rajoittamiseksi: Maanpuolustuskorkeakoulun tiedote rajoitustoimista.
  • Lainoja voi palauttaa tällä hetkellä vain postitse omalla vastuulla. Eräpäivät siirtyvät kesäkuun alkuun.

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta

Kirjaston 1. kerros on suljettu ja sen kokoelmista toimitetaan aineistoja ennakkotilauksella vain seuraavissa tapauksissa:

• MPKK:n tutkinto-opiskelijat: opinnäytetyötä varten tarvittavat julkaisut
  • MPKK:n tutkimushenkilökunta: vain välttämättömät julkaisut, esimerkiksi pitkällä olevan tutkimusartikkelin loppuun saattamiseksi

Edellä mainitut ehdot täyttävät tilaukset lähetetään kirjaston sähköpostiin klo 15.30 mennessä, jolloin ne ovat noudettavissa kirjaston 2. kerroksen hajatyötilassa olevalta noutopisteeltä seuraavana arkipäivänä klo 10.00 jälkeen. Noudot lainataan itsepalveluna omalla kirjastokortilla.

Opiskelijoita sekä henkilökuntaa kehotetaan välttämään tarpeetonta asiointia myös 2. kerroksen omatoimitiloissa ja käyttämään kirjaston e-palveluita.

Eräpäivät siirtyvät uusittaessa aikaisintaan kesäkuun alkuun, mutta lainoja voi tarvittaessa palauttaa 1. kerroksen palautusautomaattiin tai 2. kerroksen palautushyllyyn.

Kirjaston elektroniset lehdet, kirjat ja tietokannat ovat käytettävissä myös etäyhteyksillä (lisätiedot MPKK-LibGuides).

Laajemmat tietopalvelukysymykset pyydetään lähettämään kirjaston sähköpostiin.

Puolustusvoimien muiden joukko-osastojen henkilökunta

• Yhteydenotot asiakaspalveluumme.
  • Lainojen palautus toistaiseksi vain postitse omalla vastuulla.
  • Kirjaston e-palvelut sekä koko Puolustusvoimille hankitut tietokannat käytettävissä normaalisti, lisätiedot MPKK-LibGuides.

Tarkempia lisätietoja opiskelijoille ja henkilökunnalle sisäisissä tiedotuskanavissa.

---

Pahoittelemme rajoituksista aiheutuvaa haittaa ja tiedotamme tilanteen edistymisestä!