Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä ollut omatoiminen tilauspalvelu (UB-lainaus) Kuopion Varastokirjastosta päättyy 1.3. lukien. MPKK-Finnan taustajärjestelmä tulee vaihtumaan vuoden 2019 aikana, eikä uusi järjestelmä tue enää omatoimitilausten tekemistä.

Pyydämme omatoimilainaajia palauttamaan Varastokirjaston lainansa eräpäivien puitteissa Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakaspalveluun. Kaikki tilaukset hoidetaan jatkossa kaukopalvelun välityksellä.

---

Alkanut vuosi on tuonut jälleen mukanaan uusia e-palveluita Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakkaille.

Tietokantavalikoimaan on lisätty muun muassa SAGE Premier-palvelu, joka sisältää erityisesti sosiologiaan, johtamiseen ja kasvatustieteisiin keskittyviä tieteellisiä lehtiä. SAGE Premier on myös siviiliasiakkaiden käytettävissä Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakaskoneilta.

Koko tietokantavalikoima on nähtävissä jatkossa MPKK-LibGuides -palvelussa, joka on syksyllä 2018 avattu sotatieteellisen tiedonhankinnan ja lähteistön verkko-opas. LibGuides on suunnattu ensisijaisesti Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijoille ja tutkijoille, mutta avoimena palveluna se sisältää hyödyllistä tietoa kaikille sotatieteistä kiinnostuneille. Tutustu vaikka kotikoneelta käsin - etusivulle pääset osoitteella mpkk.libguides.com.

---

Lokakuun alussa käynnistyneet Santahaminan porttiympäristön rakennustyöt tuovat väliaikaisia muutoksia myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakkaille.

Santahamina-talon pohjoispuolen parkkialue on kokonaan poissa käytöstä rakennustöiden ajan. Asiakaspysäköinti on sijoitettu täksi ajaksi Santahamina-talon eteläpuolen parkkialueelle. Kulkeminen kirjastoon tapahtuu samalta puolelta, pelkästään Santahamina-talon eteläpuoleista pääovea hyödyntäen. Rakennustyöt tulevat myös hidastamaan liikennöintiä Santahaminaan.

Poikkeusjärjestelyt kestävät huhtikuulle 2019 saakka. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa ylimääräistä haittaa!