Osiot
Valikko
Maanpuolustuskorkeakoulu

Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

Kirja jonka päällä on silmälasit

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on toistaiseksi suljettu siviiliasiakkailta. Kirjaston paikallispalvelut ovat Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijoiden ja Puolustusvoimien henkilökunnan käytettävissä.

Kirjaston asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin:

Puolustusvoimien ulkopuolisten asiakkaiden lainojen eräpäivät siirtyvät aikaisintaan päivämäärälle 23.11.2020.

Asiakkaat voivat seurata ja tarvittaessa uusia lainojaan kirjautumalla asiakastililleen MPKK-Finnaan.

Puolustusvoimien ulkopuoliset asiakkaat

• Puolustusvoimat on estänyt siviiliasiakkaiden pääsyn toistaiseksi Santahaminaan koronavirusepidemian rajoittamiseksi: Maanpuolustuskorkeakoulun tiedote rajoitustoimista.
  • Lainojen palautus on mahdollista postitse omalla vastuulla. Eräpäiviä siirretään automaattisesti eteenpäin.
  • Rajoitustoimien aikana mahdollisesti erääntyneitä lainoja ei tällä hetkellä peritä.

---

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta sekä muu Puolustusvoimien henkilökunta

• MPKK:n kirjaston 1. kerroksessa on mahdollista asioida ma-pe 10.00-15.00.
  • Opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan noudattamaan turvavälejä ja käyttämään itsepalveluautomaatteja.
  • Opiskelijat ja henkilökunta voivat tehdä ennakkotilauksia kirjaston kokoelmista sähköpostitse ([email protected]) tai sisäänkirjautuneena asiakastililtään MPKK-Finnasta (aineiston varaus). Tilaukset ovat lainattavissa itsepalveluna omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla seuraavana arkipäivänä klo 10.00 jälkeen kirjaston 1. kerroksen asiakaspalvelun yhteydessä olevasta noutopisteestä ja myös aukioloaikojen ulkopuolella kirjaston 2. kerroksen hajatyötilasta. Noudettavista teoksista tulee vahvistus sähköpostitse, jossa ilmoitetaan henkilökohtainen varaustunniste.
  • Kirjasto toimittaa lainoja tarvittaessa myös postitse.
  • Lainojen palauttaminen on mahdollista 1. kerroksen palautusautomaattiin sekä 2. kerroksen palautushyllyyn.
  • Kirjaston elektroniset lehdet, kirjat ja tietokannat ovat käytettävissä myös etäyhteyksillä (lisätiedot ja ohjeet MPKK-LibGuides).

Tarkempia lisätietoja opiskelijoille ja henkilökunnalle sisäisissä tiedotuskanavissa

---

Pahoittelemme rajoituksista aiheutuvaa haittaa ja tiedotamme tilanteen edistymisestä!