Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Keskikesä tuo muutoksia Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston aukioloaikoihin ja palveluihin.

Kirjasto palvelee tavanomaisesti perjantaihin 29.6. saakka.

Aikavälillä 2.-27.7. kirjasto on avoinna supistetusti, maanantaista perjantaihin klo 10.00-15.00. Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat voivat käyttää kuitenkin kirjaston toisen kerroksen 24/7-tiloja keskikesälläkin. Myös kirjaston kaukopalvelu toimii keskeytyksettä läpi kesän. Lainojen eräpäivät siirtyvät tavanomaista pidemmälle, aina elokuulle saakka.

Kirjasto palaa jälleen normaaleihin aukioloaikoihinsa maanantaista 30.7. alkaen.

Café Korvike palvelee perjantaihin 13.7. saakka, jääden sen jälkeen kolmen viikon kesätauolle. Kahvila avaa jälleen ovensa maanantaina 6.8.

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää kesää!

---

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston tietokantavalikoimassa on tapahtunut kuluvan vuoden aikana muutoksia.

Jo alkuvuodesta IEEE Explore-palvelu laajennettiin Sotatekniikan laitokselta koko koulun käyttöön. Aiemminkin käytössä ollut ProQuest Ebook Central-palvelu on myös uudistunut. Voit käyttää molempia palveluita Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastossa, joko asiakaskoneilta tai langattomassa paikallisverkossamme.

Vastaavasti Integrum-tietokanta on poistunut valikoimasta 1.7. alkaen. Toinen Venäjä-aiheinen palvelu EastView säilyy tarjonnassa normaalisti.

Tutustu monipuoliseen tietokantavalikoimaamme täältä.