Hyppää sisältöön

KUTSU MEDIALLE: Suomi kouluttaa sotilaita ja siviilejä kriisialueille

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT
27.8.2019 13.20
Tiedote

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus (FINCENT) järjestää kansainvälisen sotilastarkkailija-, yhteysupseeri- ja sotilasneuvonantajakurssin ja Kriisinhallintakeskus CMC Finland kansainvälisen siviilikriisinhallinnan peruskurssin Niinisalossa ja Jämijärvellä elokuun lopussa ja syyskuun alussa.

Kursseilla koulutetaan yhteensä yli 60 sotilasta ja siviiliä toimimaan kansainvälisissä rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä. Osallistujia on yli 25 eri maasta.

Osallistuminen

Kutsumme teidät seuraamaan kurssin sovellettua loppuharjoitusta Niinisalon varuskuntaan 3. syyskuuta klo 8.00 alkaen. Päivän aikana kuljetaan myös maastossa.

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan 30.8.2019 mennessä oheisen linkin kautta: www.lyyti.in/mediaday2019

Osa kurssien kenttäosuudesta toteutetaan siviili-sotilasyhteistoimintaharjoituksena, mikä on hyvä esimerkki suomalaisesta kokonaisvaltaisesta näkökulmasta kriisinhallintaan. Yhteistoimintaharjoituksen tavoitteena on tutustuttaa osallistujat siviilien ja sotilaiden tekemään yhteistyöhön kriisialueilla.

Naispuolisten osallistujien lukumäärä tukee YK:n tavoitteita

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä FINCENT on järjestänyt YK:n sotilastarkkailijakursseja jo perustamisvuodestaan 1969 lähtien. FINCENT järjestää tarkkailijakurssin 2-3 kertaa vuodessa. Muista kursseista poiketen elokuun kurssille osallistuu poikkeuksellisen suuri määrä naisia, sillä molemmille kursseille osallistuvista yli puolet on naisasiantuntijoita. Sekä Suomen että kansainvälisten toimijoiden, kuten YK:n ja EU:n, tavoitteena on nostaa naisten määrää kriisinhallinnassa, niin sotilas- kuin siviilipuolellakin. Naisten osallistumisen on todettu edistävän rauhanprosesseja monella eri tavalla. Kriisinhallintakeskuksen lähettämistä siviiliasiantuntijoista noin 40 % on naisia, ja kursseille osallistuvien naisten määrä on jo pidemmän aikaa ollut puolet osallistuvien kokonaismäärästä.

FINCENT vastaa sotilashenkilöiden kouluttamisesta kansainvälisiin kriisinhallinnan asiantuntijatehtäviin.  Kriisinhallintakeskus CMC Finland on sisäministeriön yhteydessä toimiva keskus, joka vastaa suomalaisten siviilihenkilöiden kouluttamisesta, rekrytoinnista ja varustamisesta kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen tehtäviin.

Lisätietoja

FINCENT: Niina Kaltainen
[email protected]
puh. 0299 540 311

Kriisinhallintakeskus (CMC Finland): Lotta Jokinen
puh. 050 460 2456