Hyppää sisältöön

Hallinnon- ja kuntatutkimuksen tiedepäivät Maanpuolustuskorkeakoulussa

Maanpuolustuskorkeakoulu
26.11.2019 13.18
Tiedote

Tänä vuonna Hallinnon Tutkimuksen Seura ja Focus Localis RY järjestävät hallinto- ja kuntatutkimuksen tiedepäivät yhdessä Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa. Tapahtuma teemana on ”Kokonaisturvallisuus arjen ja hallinnon yhteenkietoutumana”. Tiedepäivien puhujia ovat mm. prof. Stig O. Johannessen Norjasta, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Merja Rapeli Suomen NATO-edustustosta sekä Turvallisuuskomitean pääsihteeri, sotatieteiden tohtori Vesa Valtonen.

Arki ja uhka esite. Kokonaisturvallisuus arjen ja hallinnon yhteenkietoutumana. Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivät, maanpuolustskorkeakoulu, Helsinki. 27.-29.11.2019. @focuslocalis @htseura #hktp2019

Luvassa työryhmiä, asiantuntijapuheita ja verkottumista

Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivät on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen eri tieteenalojen osaajia keskustelemaan ja jakamaan mielipiteitä määrätystä aiheesta. Tänä vuonna tiedepäivät järjestetään MPKK:ssa ja tapahtuman aihe on meille hyvin läheinen.

- MPKK antaa hienot puitteet päivien järjestämiselle ja MPKK, jatko-opiskelijat sekä tutkijat saavat hyviä yhteistyökumppaneita ja verkostoja, kertoo Aki-Mauri Huhtinen.

Everstiluutnantti Huhtinen on johtamisen oppiaineen sotilasprofessori ja yksi tapahtuman yhteyshenkilöistä. Hän painottaa Maanpuolustuskorkeakoulun osallistumisen tärkeyttä.

- MPKK:n yksi pääoppiaineista ja tutkimuksesta on johtaminen. Kyseiset päivät keräävät alan osaajia Suomessa yhteen. On tärkeää, että Maanpuolustuskorkeakoulu yliopistona näyttäytyy myös tällä foorumilla, Huhtinen toteaa.

Aki-Mauri Huhtinen

Kokonaisturvallisuutta käsittelevät tiedepäivät on luontevaa järjestää MPKK:lla

Kokonaisturvallisuuden asiantuntija, hallintotieteiden tohtori Minna Branders on Hallinnon Tutkimuksen Seuran pitkäaikainen jäsen, ja tapahtumassa hänen roolinsa on vetää jatko-opiskelijoille suunnattua pre-konferenssia ja yhtä työryhmää.

Branders pitää kokonaisturvallisuutta käsittelevien tiedepäivien pitämistä MPKK:ssa luontevana. Tiedepäivien aihe ja siihen liittyvät näkökulmat, kuten tieto- ja kyberturvallisuus, alueturvallisuus ja sosiaalinen kestävyys, sopivat hyvin sotatieteen monitieteiseen viitekehykseen.

- Sotatieteiden viitekehykseen mahtuvat kaikki nämäkin tarkastelukulmat. Haluamme olla mukana myös tässä tieteellisessä vuoropuhelussa, jonka kautta voidaan löytää rakennusaineita omaan tieteenalaamme ja sen kehittymiseen akateemisen tapahtumaorganisoinnin kautta, kertoo Branders.

Hän pitää laajaa tieteellistä yhteistyötä tärkeänä ja näkee tapahtuman hyödyttävän MPKK:ta tutkimusyhteistyön saralla.

- MPKK hakee aktiivisesti yhteistyökumppaneita akateemisen, monitieteisen turvallisuustutkimuksen kontekstissa. Tutkimusyhteistyö kokonaisturvallisuuden saralla on MPKK:n strategisen painopisteen mukaista, ja hakeutuminen yhteistyöhön eri alojen tutkijoiden kanssa on meille olennainen osa toimintaamme, Branders toteaa.

Minna Branders

Seuraa tiedepäivien viestintää

Hallinnon Tutkimuksen Seura RY ja Focus Localis RY järjestävät Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivät yhdessä Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa. Tapahtuma pidetään Maanpuolustuskorkeakoulussa Santahaminassa 27-29.11.2019. Tiedepäiviin liittyviä uutisia voit seurata Twitterissä @Focuslocalis, @HTseura, #HKTP2019 ja Facebookissa tapahtumassa Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivät 2019. 

Maanpuolustuskorkeakoulun uudessa podcastissa kuulija pääsee mukaan Sotataidon ytimeen

Maanpuolustuskorkeakoulun uudessa podcastissa kuulija pääsee mukaan Sotataidon ytimeen ...

Yhteystiedot

Yhteystiedot Postiosoite Maanpuolustuskorkeakoulu Yksikön nimi PL 7 00861 HELSINKI Kadettikouluntie 7, Helsinki Puhelin 0299 800 (vaihde) Turvallisuussihteeri, p. 0299 530 118 Sähköposti ...

Dosentit

Dosentit Maanpuolustuskorkeakoulun dosentit harjoittavat ja ohjaavat oman alansa tieteellistä tutkimusta sekä kehittävät ja antavat opetusta. Dosenttien vahva akateeminen osaaminen lajentaa...

238. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaistilaisuuden seuraaminen verkossa

238. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaistilaisuuden seuraaminen verkossa ...

Kadettien opiskelijaelämä palaamassa raiteilleen pitkän tauon jälkeen

Kadettien opiskelijaelämä palaamassa raiteilleen pitkän tauon jälkeen ...

Sotatieteet Ilmottautuminen

Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen on päättynyt.  Mikäli et ehtinyt ilmoittautua, ota yhteys [email protected] 

Hakeutuminen ja valintakoe

Hakeutuminen ja valintakoe viranomaisyhteistyön koulutusohjelmassa (SMVIR) Hakeutumisohjeet Hakukelpoisuus: Sotatieteiden maisterin tutkintoa suorittamaan voi hakeutua myös muun kuin...

Palvelut

Palvelut Lainaus Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on avoin yliopistokirjasto, jonne saa lainausoikeuden esittämällä voimassa olevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä täyttämällä uuden...

JOO-opiskelijaksi

JOO-opiskelijaksi Maanpuolustuskorkeakoulu on mukana valtakunnallisessa joustavan opinto-oikeuden (JOO) sopimuksessa, joka antaa perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden sisällyttää...

Kadettien johtamisharjoitus Sipoonkorven alueella

Kadettien johtamisharjoitus Sipoonkorven alueella ...

Yleisesikuntaupseerikurssi valmistaa upseereita Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen ylempiin tehtäviin

Yleisesikuntaupseerikurssi valmistaa upseereita Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen ylempiin tehtäviin ...

Sotatieteiden päivillä pyritään rakentamaan entistä monipuolisempaa näkemystä tulevaisuuden sodasta

Sotatieteiden päivillä pyritään rakentamaan entistä monipuolisempaa näkemystä tulevaisuuden sodasta ...

Johtamista kokonaisvaltaisessa turvallisuusympäristössä

Johtamista kokonaisvaltaisessa turvallisuusympäristössä ...