Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Lähestyvä kesälomakausi tuo muutoksia Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston aukioloaikoihin. Kirjasto palvelee kuitenkin edellisvuosien tapaan keskeytyksettä läpi koko kesän.

Juhannusaaton aattona, torstaina 22.6., kirjasto sulkee ovensa poikkeuksellisesti jo klo 14.00. Juhannusaattona perjantaina 23.6. kirjasto on suljettuna. Muutoin kirjasto on avoinna kesäkuussa tavanomaisesti perjantaihin 30.6. saakka.

Heinäkuussa kirjasto palvelee supistetusti. Aikavälillä 3.-28.7. kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00-15.00. Kirjasto palaa keskikesän jälkeen jälleen tavanomaisiin aukioloaikoihinsa maanantaista 31.7. alkaen.

Lainojen eräpäivät hyppäävät heinäkuun alkupuolelle asti tavanomaista pidemmälle, 7.8. saakka. Myös kirjaston kaukopalvelu palvelee läpi kesän.

Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston 2. kerroksen 24/7-omatoimitiloja tavalliseen tapaan kesälläkin. Aukioloaikojen ulkopuolella kulkeminen tapahtuu Santahamina-talon aulan kautta.

Santahamina-talon Café Korvike sulkee ovensa juhannuksena ja avautuu jälleen maanantaina 31.7.

Tervetuloa kirjastokäynnille kesäiseen Santahaminaan! Muistathan lukea asiointi- ja saapumisohjeet täältä.

---

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakasliittymä tulee vaihtumaan loppukesästä. Yli kymmenen vuotta palvellut Taisto-tietokanta siirtyy reserviin ja korvautuu uudella MPKK-Finnalla alustavan aikataulun mukaisesti ensi elokuussa.

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto liittyy osaksi kansallista Finna-palvelua, jossa on mukana niin yliopisto-, korkeakoulu- ja yleisiä kirjastoja kuin myös esimerkiksi museoita ja arkistoja. Finnan toiminta-ajatuksena on koota kattavasti yhteiseen palveluun aineistoja eri palveluntuottajilta.

Taisto-tietokantaan verrattuna MPKK-Finna tulee parantamaan ja monipuolistamaan merkittävästi muun muassa aineistojen hakuominaisuuksia. Tutut omatoimipalvelut, kuten lainojen seuranta ja uusiminen sekä varausten teko  säilyvät kaikki ennallaan entisillä asiakastiedoilla.

MPKK-Finnan testiversio valmistuu ennen kesälomakautta. Varsinaisesta käyttöönotosta loppukesästä tiedotetaan erikseen. Finna-siirtymisen valmistelut näkyvät Taisto-tietokannassa muun muassa e-aineistolinkkien poistumisena - itse aineistot säilyvät ja löytyvät kuitenkin Doria-palvelun kautta normaalisti. Lisätietoja Finna-palvelusta saat sekä täältä että myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta.