Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakasliittymä on vaihtunut. Yli kymmenen vuotta palvellut Taisto-tietokanta on siirtynyt reserviin vuoden 2017 lopussa ja korvautunut uudella MPKK-Finnalla. Voit antaa palautetta sekä kehitysehdotuksia joko palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan kirjastoomme.

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on liittynyt osaksi kansallista Finna-palvelua, jossa on mukana niin yliopisto-, korkeakoulu- ja yleisiä kirjastoja kuin myös esimerkiksi museoita ja arkistoja. Finnan toiminta-ajatuksena on koota kattavasti yhteiseen palveluun aineistoja eri palveluntuottajilta.

Taisto-tietokantaan verrattuna MPKK-Finna tulee parantamaan ja monipuolistamaan merkittävästi muun muassa aineistojen haku- ja rajausominaisuuksia. Palvelu mahdollistaa samalla kertaa hakemisen myös kotimaisista artikkeliaineistoista, Kuopion Varastokirjaston kokoelmista sekä Sotamuseon tarjoamista SA-kuvista. Tutut omatoimipalvelut, kuten lainojen seuranta ja uusiminen sekä varausten teko säilyvät kaikki ennallaan entisillä asiakastiedoilla.

HUOM! MPKK-Finnassa on havaittu haasteita sisäänkirjautumisessa omiin tietoihin. Ongelmatilanteissa tulee ottaa yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun, josta kirjautuminen palautetaan normaaliksi.

Lisätietoja Finna-palvelusta saat sekä täältä että myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta.