Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on suljettuna perjantaina 27.10.2017 henkilöstöpäivän vuoksi. Kirjaston toisen kerroksen 24/7-omatoimitilat ovat kuitenkin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä normaalisti.

---

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastolle on avattu koekäyttö EBSCO International Security & Counter Terrorism Reference Center-palveluun. Tietokanta sisältää erityisesti turvallisuus- ja terrorismitutkimukseen liittyviä artikkeliviitteitä ja kokotekstiaineistoja.

Palvelun koekäyttö on mahdollista 30.11.2017 saakka Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakaskoneilta. Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää palvelua myös TUVE-ympäristössä.

Pyydämme myös palautetta palvelusta lyhyellä kyselyllä, johon voi vastata tästä.

Lisätietoja palvelusta on saatavissa Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta. Kiitokset käytöstä ja kommenteista!

---

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston asiakasliittymä vaihtuu. Yli kymmenen vuotta palvellut Taisto-tietokanta siirtyy reserviin ja korvautuu uudella MPKK-Finnalla, joka on jo vapaasti käytettävissä. Voit antaa palautetta sekä kehitysehdotuksia joko palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan kirjastoomme.

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto liittyy osaksi kansallista Finna-palvelua, jossa on mukana niin yliopisto-, korkeakoulu- ja yleisiä kirjastoja kuin myös esimerkiksi museoita ja arkistoja. Finnan toiminta-ajatuksena on koota kattavasti yhteiseen palveluun aineistoja eri palveluntuottajilta.

Taisto-tietokantaan verrattuna MPKK-Finna tulee parantamaan ja monipuolistamaan merkittävästi muun muassa aineistojen haku- ja rajausominaisuuksia. Palvelu mahdollistaa samalla kertaa hakemisen myös kotimaisista artikkeliaineistoista, Kuopion Varastokirjaston kokoelmista sekä Sotamuseon tarjoamista SA-kuvista. Tutut omatoimipalvelut, kuten lainojen seuranta ja uusiminen sekä varausten teko säilyvät kaikki ennallaan entisillä asiakastiedoilla.

Lisätietoja Finna-palvelusta saat sekä täältä että myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta.