Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston teemanäyttelyt jatkuvat. Kevätkauden nimi on Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim, jonka syntymästä tulee 4.6.2017 kuluneeksi 150 vuotta. Näyttelyn kirjakavalkadi esittelee marsalkan pitkää elämää monipuolisesti lapsuus- ja kadettiajoista keisarillisen armeijan kautta aina Suomeen-paluuseen, ylipäällikyyteen, presidenttiyteen ja viimeisiin vuosiin saakka. Esillä ovat myös muun muassa Stig Jägerskiöldin kirjoittama elämäkertasarja sekä Mannerheimin omat muistelmat.

Marsalkasta kiinnostuneille kirjastostamme löytyy erityinen Mannerheim-kokoelma, joka sisältää satoja teoksia aikalaisajoista tähän päivään - teokset ovat lainattavissa normaalisti. "Suomen Marsalkka"-näyttely on esillä kirjaston tuloaulassa yli Mannerheimin syntymäpäivän aina keskikesään saakka.

Tervetuloa kirjastokäynnille Santahaminaan! Muistathan lukea asiointi- ja saapumisohjeet täältä.