Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston Taisto-tietokannan skandimerkkeihin (å, ä, ö) liittynyt valtakunnallinen ongelma on saatu korjattua. Sekä hakutoiminnot että omiin tietoihin kirjautuminen toimivat jälleen korrektisti. Mikäli asiakastietoihin on jäänyt epäselvyyksiä, pyydetään niistä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Pahoittelumme ongelmatilanteen kestosta sekä suuret kiitokset kärsivällisyydestä! 

---

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston kevätkausi on käynnistynyt täysimittaisesti. Kirjasto palvelee tavanomaisine aukioloaikoineen aina kesäkuun lopulle saakka, pois lukien pääsiäisen, vapun, helatorstain sekä juhannusaaton aiheuttamat kiinniolot.

Uusi vuosi toi muutamia muutoksia kirjaston e-aineistoihin: Web of Science sekä Praeger poistuivat tietokantatarjonnasta. Avoin AaltoDoc-julkaisuarkisto on korvannut puolestaan Tenttu-palvelun. Sekä paikalliskäyttöön tarkoitettuja tietokantojamme että avointen palveluiden listauksiamme voit selata täältä.

Kirjaston pienoisnäyttelyissä näkyvät alkaneen vuoden syntymäpäiväsankarit. Kevään nimi on Suomen marsalkka Mannerheim, jonka syntymästä tulee 4.6.2017 kuluneeksi 150 vuotta. Vuoden jälkipuolisko esittelee puolestaan satavuotiaan Suomen tarinaa kirjallisuuden keinoin.

Tervetuloa kirjastokäynnille Santahaminaan! Muistathan lukea asiointi- ja saapumisohjeet täältä.