Kirjasto

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin sotatieteellinen yliopistokirjasto sekä Puolustusvoimien keskuskirjasto, jonka päätehtävänä on tukea opiskelua, opetusta ja tutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Kirjaston kokoelmat sekä palvelut ovat myös siviiliasiakkaiden ja -yhteisöjen käytettävissä. Tervetuloa sivuillemme ja Santahaminaan!

AJANKOHTAISTA

 

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto sulkee ovensa kiirastorstaina 29.3. jo kello 14.00 ja on suljettuna 30.3.-2.4. Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijat voivat käyttää kirjaston toisen kerroksen 24/7-tiloja kuitenkin normaalisti. Kirjasto palvelee jälleen tiistaista 3.4. alkaen.

Santahamina-talon Café Korvike on suljettuna jo kiirastorstaina 29.3. sekä koko pääsiäisen ajan.

---

Kuluva vuosi on sekä Maanpuolustuskorkeakoulun 25- että Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuosi. Molemmat merkkivuodet näkyvät myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston näyttelyissä. Kevät on omistettu Maanpuolustuskorkeakoulun historiaa sekä nykypäivää esittelevälle "Kadetista kenraaliksi samalla saarella"-näyttelylle. Kesäkuusta vuoden loppuun esillä on puolestaan Puolustusvoimien satavuotista historiaa. Kirjanäyttelyihin voi tutustua tuttuun tapaan kirjaston sisääntuloaulassa ja esillä olevat teokset ovat myös lainattavissa normaalisti.

---

Vuosi 2018 tuo muutoksia Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston ulkomaiseen tietokantatarjontaan. Vastikään valikoimaan on lisätty IEEE Explore-tietokanta, jonka käyttö on laajennettu koko Maanpuolustuskorkeakoululle. Erityisesti tekniikan alan aineistoja sisältävää palvelua on mahdollista käyttää Maanpuolustuskorkeakoulun FUNET-verkossa, esimerkiksi kirjaston asiakaskoneilta käsin.

Vastaavasti kirjasto luopuu venäläistä mediaa luotaavasta Integrum-tietokannasta, jonka käyttö on mahdollista vielä 30.6.2018 saakka. Venäläisten sotilasalan lehtien tietokanta EastView säilyy valikoimassa jatkossakin. Tietokantavalikoimaamme voit tutustua Kokoelmat ja E-aineistot-sivulla.