Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus muisti perinnepäivänään ansioituneita työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT
23.10.2020 13.38
Tiedote

Puolustusvoiminen kansainvälinen keskus juhlisti tänään perinnepäivää laskemalla seppeleen Hietaniemen hautausmaalla Rauhanturvaajien muistomerkille. Keskuksen johtaja muisti ansioituneita työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita ansiomitaleilla ja muistoesineillä.

 

Koska perinnepäivän päiväjuhla peruuntui koronavirustilanteen takia palkituille ja muuten huomioiduille henkilöille mitalit ja muistoesineet luovutetaan sopivat tilaisuuden tullen.

Näillä sanoilla Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen johtaja everstiluutnantti Harri Uusitalo, haluaa muistaa ansioituneita:

"Hyvät rauhanturvaajat, kriisinhallitsijat ja näiden asioiden parissa työskentelevät,

Me olemme tottuneet toimimaan poikkeusolosuhteissa ja alati muuttuvissa tilanteissa ja tänä päivänä se on valitettavasti myös osa arkipäiväämme. Haluan kuitenkin uskoa, että tämäkin muutos on hallittavissamme.

Tänä vuonna perinnepäivämme on erilainen johtuvasta maailmantilanteesta. Erittäin valitettavaa tässä tilanteessa on se, että perinnepäivänämme palkittavat ja huomioitavat eivät tule saamaan ansaitsemaansa huomiota parrasvaloissa arvovaltaisen kutsuvierasjoukon läsnä ollessa. Tästä huolimatta, toivon teidän arvostavan saamaanne huomiota. Haluan teidän tietävän, että Teidän työpanoksenne ja arvonne koko yhteisölle on tunnustettu.

Lisäksi haluan lämpimästi kiittää kaikkia pitkäaikaisesti parissamme toimineita - Te olette omalta osaltanne tehneet meistä ainutlaatuisen keskuksen. 

Kiitos myös koko henkilökunnalle kuluneesta vuodesta. Muistakaamme; YHDESSÄ olemme enemmän!

Vielä kerran haluan onnitella kaikkia palkittaviamme ja muistettaviamme!"

Pohjoismaisten rauhanturvaajajärjestöjen yhteistyöelin (NORDIC BLUE BERETS) myönsi pronssisen sinibarettimitalin seuraaville henkilöille: majuri Jarmo Vilo, kapteeni Sippo Juures, sairaanhoitaja Soile Lehikoinen, majuri (evp) Jouni Vainio, majuri (evp) Timo Kovanen ja kapteeni (evp) Timo Alenius.

Puolustusvoimien Kansainvälisen keskuksen pienoislippu myönnettiin keskuksen hyväksi merkittävällä tavalla työskennelleille tai toimineille henkilöille tai keskuksesta poislähteneille henkilöille. Tänä vuonna pienoislipun saivat keskuksesta pois siirtynet majuri Riku Valtonen ja komentaja Jukka Hollström.

Puolustusvoimien Kansainvälisen keskuksen pöytästandaari myönnetään keskuksen hyväksi merkittävällä tavalla työskennelleille tai toimineille henkilöille tai keskuksesta poislähteneille henkilöille. Keskuksen johtaja myönsi pöytästandaarin majuri Niklas Nyholmille.

Puolustusvoimien Kansainvälinen keskus muisti myös lyhytaikaisesti palvelleilta, mutta ansiokkaasti suoriutuneita henkilöitä muistoesineellä huomioiden seuraavat henkilöt: suunnittelija Jussi-Pekka Kotilainen ja majuri (EVP) Anssi Yrjölä.

Puolustusvoimien Kansainvälisen keskuksen ansiomitali myönnetään mm. keskuksen omalle henkilöstölle pääasiassa palvelusvuosiin perustuen tai yhteistyökumppaneille keskuksen johtajan päätöksellä. Keskuksen johtaja myönsi seuraavat ansiomitalit: kultainen ansiomitali (10 vuoden palvelus): kapteeni Ville Kaartinen; pronssinen ansiomitali (2 vuoden palvelus ja pitkäaikainen yhteistyö): everstiluutnantti Harri Westerlund, majuri Jarmo Vilo, majuri Aku Salmi, majuri Topi Katalkin, ylikersantti Juha Vehokari, kahvilavastaava Riitta Volanen, Café Korvike, siistijä Päivi Wikström ja siistijä Mirja Roine.

Lisäksi Puolustusvoimien Kansainvälinen keskus muisti erittäin ansioituneita pooliopettajia, jotka ikäväksemme jättävät tänä vuonna opettajapooli. Poolista keskuksen johtaja huomio seuraavat henkilöt: everstiluutnantti (EVP) Rolf Kullberg, everstiluutnantti (EVP) Lauri Sipari ja yliluutnantti (EVP) Heikki Joukanen.