Hyppää sisältöön

Hybridisodankäynnin laaja-alaisuus yksissä kansissa

Maanpuolustuskorkeakoulu
Julkaisuajankohta 20.11.2024 14.00 | Muokattu 27.11.2024 klo 11.01
Tiedote

Uusi Hybridisodankäynti-teos valaisee sitä, miten laaja-alainen vaikuttaminen ja hybridisodankäynnin ilmenemismuodot vaikuttavat sotataidon kehitykseen.

Sota ja sodankäynti ovat alati kehittyviä ja eräitä tutkituimpia ilmiöitä. Viime vuosikymmenen puhutuimpia sodankäynnin ilmiöitä on ollut hybridisodankäynti.

Tämän Hybridisodankäynti-teoksen (toim. Petteri Jouko & Marko Palokangas) päämääränä ei ole muodostaa yksiulotteista tai helppoa tulkintaa laaja-alaisesta vaikuttamisesta tai hybridisodankäynnistä. Sen sijaan tavoitteena on luoda eri näkökulmista lähestyvien artikkelien avulla monipolvinen- ja puolinen näkökulma hybridisodankäyntiin ja kuvata sen ulottuvuuksia niin historiallisessa kontekstissa kuin nykyhetkessäkin.

Miten laaja-alainen vaikuttaminen ja hybridisodankäynnin ilmenemismuodot vaikuttavat sotataidon kehitykseen? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta kirjan asiantuntija-artikkelit antavat mahdollisuuden tarkastella asetelmaa useista erilaisista näkökulmista. Siten ne helpottavat sekä jäsentämään että lisäämään ymmärrystämme laaja-alaisesta vaikuttamisesta ja hybridisodankäynnistä osana nykyaikaista sotataitoa.

Hybridisodankäynti-teoksen on toimittanut professori, ev (evp) Petteri Jouko ja sotilasprofessori, evl Marko Palokangas

Teos ilmestyy 20.11.2024 Maanpuolustuskorkeakoulun julkaisusarjassa 2: Tutkimusselosteita avoimesti verkossa Doria-julkaisuarkistossa sekä painettuna, rajoitettuna eränä Puolustusvoimien julkaisujen verkkokaupasta joulukuun 2024 aikana. 

Lisätietoja kirjasta:

sotilasprofessori, evl Marko Palokangas
[email protected] tai 0299530555

´