Hyppää sisältöön

Kutsu kriisinhallinnan osaajille FINCENTin henkilöstöpoolin rekrytointitapahtumaan

Maanpuolustuskorkeakoulu
Julkaisuajankohta 13.5.2020 14.30
Tiedote

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT järjestää henkilöstöpoolin rekrytointitapahtuman keskiviikkona 10.6.2020 klo 10.00-12.00. Tilaisuuteen voi osallistua verkon välityksellä.

FINCENT, joka toimii osana Maanpuolustuskorkeakoulua, järjestää sotilaallisen- ja kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan kursseja johtaja- ja asiantuntijahenkilöstölle Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan unionin, Afrikan unionin ja Naton johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin. Tehtävässään Naton kriisinhallintakoulutuksen koordinoijana FINCENT kartoittaa ja kehittää nykyisiä kriisinhallinnan koulutusratkaisuja vastaamaan paremmin Naton vaatimuksia. Tähän kuuluu myös uusien koulutusratkaisujen kehittäminen täyttämään tunnistettuja koulutusvajeita.

Rekrytointitapahtuma on tarkoitettu sotilaille, reserviläisille (ml. evp), poliiseille ja siviiliasiantuntijoille. Arvostamme ajantasaista kokemusta sotilaallisesta ja siviilikriisinhallinnasta, toiminnasta kansainvälisissä avustusjärjestöissä ja organisaatioissa, työskentelystä konfliktialueilta sekä tuntemusta sotilas-siviili-poliisi yhteistyöstä.

Tapahtuma järjestetään webinaarina ja siinä kerrotaan tarkemmin FINCENTin toiminnasta sekä kursseista. Viisikymmentä vuotta toiminut kriisinhallintakoulutuksen edelläkävijä järjestää vuosittain 15-20 kansainvälistä kurssia Suomessa sekä 2-4 kurssia ulkomailla. Kurssien kesto on 1-3 viikkoa. Tämän lisäksi FINCENT tukee jatkuvasti ulkomaisia yhteistyökumppaneita lähettämällä kouluttajia heidän kursseilleen.

Kriisinhallintakoulutuksen koordinaattorina FINCENT johtaa tai osallistuu vuosittain 20 - 25 monikansalliseen seminaariin. Koordinaattorin tehtävässä korostuu koulutuksen suunnittelun osaaminen ja laaja-alainen kokemus kriisinhallinnasta sekä kyky verkostoitua ja tunnistaa toimintakentän huippuosaajat.

FINCENTin henkilöstöpoolilaiset toimivat kursseilla kouluttaja-, opettaja- ja asiantuntijatehtävissä käyttäen nykyaikaisia opetusmenetelmiä. Kursseilla käytetään myös roolipelaajia ja tulkkeja. Kursseilla opetuskieli on englanti.

Etsimme uusia ammattitaitoisia kriisinhallinnan osaajia joukkoomme. ZOOM-sovelluksella järjestettävään rekrytointitapahtumaan voi ilmoittautua tästä linkistä 3.6. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään kokouslinkki ja ohjeet osallistumiseen.

Lisätietoja tapahtumasta saa kurssinjohtaja majuri Aku Salmelta [email protected] / 0299 540 306 ja tutustumalla nettisivuihin www.fincent.fi