Hyppää sisältöön

Maanpuolustuksen 99. jatkokurssi Maneesissa - päivitystä kokonaisturvallisuudesta

Maanpuolustuskorkeakoulu
Julkaisuajankohta 26.8.2016 12.27
Tiedote

Maanpuolustuskurssit toteutti Maanpuolustuksen 99. jatkokurssin 23.–24.8.2016 Kruununhaan Maneesissa.

Kurssin tavoitteena oli päivittää osallistujien tiedot kokonaisturvallisuuden aloilla tapahtuneesta viimeaikaisesta kehityksestä. Kurssilla käsiteltiin kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiutta ja kehitysnäkymiä sekä puolustusvoimien tämänhetkistä suorituskykyä ja kehittämistä. Kurssille osallistuvat ensisijaisesti noin viisi vuotta aiemmin valtakunnallisen maanpuolustuskurssin käyneet henkilöt.

Yksi kurssille osallistuneista oli Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän pääsihteeri Terhi Tikkala. Hän näkee kokonaisturvallisuudessa paljon mahdollisuuksia - myös vientituotteena. Tikkalan mukaan pohjoismaisessa viitekehyksessä keskustellaan paljon ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, mutta sisäministeriön hallinnonalalta sinne voidaan nostaa vielä paljon uusia aiheita.

- Suomi on turvallinen maa, viranomaisiin luotetaan ja "pieni" yhteiskunta on luonteeltaan turvallinen. Kokonaisturvallisuudesta tulee kertoa myös muille!

- Jatkokurssin ohjelma on laadukas ja luennot ovat kovatasoisia. Parasta on kuitenkin omien kurssikavereiden tapaaminen, Tikkala summaa.

´