Osiot
Valikko
Maanpuolustuskorkeakoulu

(Päivitetty 28.5.)
Maanpuolustuskorkeakoulun toimenpiteet koronaviruksen torjuntaan

Försvarshögskolan 18.3.2020 14.34
Tiedote

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Maanpuolustuskorkeakoulu, osana Puolustusvoimia, rajoittaa ulkopuolisten asiointia tiloissaan sekä ohjeistaa opiskelijoita ja henkilöstöä etätyöskentelyyn.

Maanpuolustuskorkeakoulu haluaa turvata työskentely- ja opiskeluympäristön sekä korkeakoulun yhteisön terveyden ja hyvinvoinnin, ja korkeakoululla on otettu käyttöön seuraavat toimenpiteet, joiden mukaiset poikkeusjärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. 

Opiskelijat ja henkilöstö (päivitetty 11.5.)
Henkilökunta työskentelee laajasti etäyhteyksin.

Pääosa opetuksesta toteutetaan tällä hetkellä etäopetuksena. Poikkeuksen tälle periaatteelle tuo nuorin kadettikurssi ja sen maavoimien koulutusohjelma. Tähän joukkoon kuuluvat kadetit tulevat olemaan rotatointiperiaatteella pienryhmissä vuoroin lähiopetuksessa ja vuoroin etäopetuksessa 4. toukokuuta alkaen. Lue lisää: https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/osa-kadeteista-lahiopetuksessa-santahaminassa 

Yli 10 hengen kokoontumisia tulee välttää, huomioiden Valtioneuvoston linjaus. 
Henkilöstön tulee lähikontakteissaan ottaa huomioon ohjeistuksen mukaiset turvavälit.

Henkilöstöä ja opiskelijoita informoidaan toimenpiteistä myös sisäisten kanavien välityksellä.

Valintakoe 2020 (päivitetty 30.4.)
Maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden kandidaatin tutkinnon valintakoe järjestetään tänä keväänä pääasiassa etäjärjestelyin 11.5.–15.6.2020 välillä. Lähtökohtana on varmistaa turvallinen ja tasapuolinen valintakoe hakijoille. Tästä syystä kaikki paitsi fyysisen kunnon testi suoritetaan etäjärjestelyin. Lue lisää: https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valintakoe-jarjestetaan-11-5-15-6-2020

Kirjasto (päivitetty 28.5.)

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto palvelee toistaiseksi vain Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa.
Kirjaston palveluaika on arkisin klo 10.00-15.00. Tällä hetkellä ainoastaan lainaaminen sekä palauttaminen on mahdollista. Kirjaston 1. kerroksessa ei ole mahdollista työskennellä.
Opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan asioimaan ripeästi, noudattamaan turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia, käyttämään itsepalveluautomaatteja sekä suosimaan ennakkotilauksia ja e-aineistoja.
Kirjasto lähettää tarvittaessa tilauksia myös postitse.

Puolustusvoimien muuta henkilökuntaa palvellaan tarvittaessa etäpalveluna. Kirjaston e-aineistot ovat käytettävissä myös etäyhteyksillä - lisätiedot MPKK-LibGuides-palvelusta.

Kirjasto on toistaiseksi suljettu siviiliasiakkailta. Lainoja voi palauttaa postitse omalla vastuullaan, mutta eräpäiviä siirretään myös automaattisesti eteenpäin. 
Poikkeusaikana mahdollisesti erääntyviä lainoja ei tällä hetkellä peritä.
Kirjaston kaukopalvelu toimii normaalisti.

Kirjaston asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 10-15 puhelimitse 0299 530 177 sekä sähköpostitse [email protected]

Sotamuseo
Sotamuseon näyttelykeskus Suomenlinnassa suljetaan toistaiseksi.

Vierailut (päivitetty 17.3.)
Hajatyö ja vierailut ovat tällä hetkellä kielletty Maanpuolustuskorkeakoulun tiloissa. Maanpuolustuskorkeakoululle suuntautuvat vierailut on peruttu toistaiseksi.

Tulevat tapahtumat (päivitetty 16.3.)
Venäjä-seminaari 2020 on peruttu ja siirretään keväälle 2021. Sotatieteiden päivät 2020 on peruttu.
Muista tulevista tapahtumista tiedotamme myöhemmin lisää.

Maanpuolustuskorkeakoulu noudattaa Puolustusvoimien antamia ohjeistuksia ja jatkaa tilanteen aktiivista seurantaa. Mahdollisista lisätoimenpiteistä ja muutoksista ohjeistuksessa tiedotetaan tilanteen mukaisesti. 
Lisätietoja Puolustusvoimien ohjeista ja toimenpiteistä löydät täältä.