Uutiset ja artikkelit
 

Vuoden työ huipentuu korkeakoulun suurimpaan akateemiseen juhlaan

Maanpuolustuskorkeakoululla järjestetään sen historian toinen tohtoripromootio 6.-8.9.2018. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin viisi vuotta sitten vuonna 2013. Tänä vuonna promovoidaan kaikkiaan kolmisenkymmentä tohtoria ja kunniatohtoria.

Juhlamenojen ohjaajana toimii professori, everstiluutnantti Janne Mäkitalo, joka kertoo promootion valmistelujen aloitetun jo yli vuosi sitten. Hänen roolinsa promootiossa keskittyy erityisesti akateemiseen näkökulmaan ja itse promootioaktiin, mutta tehtäviin liittyy myös juhlan eri osien suunnittelua ja eteenpäin viemistä. Mäkitalo antaakin työryhmille vuolaasti kiitosta siitä, miten hyvin valmistelut ovat edenneet.

- Kiivaimmin olemme tehneet töitä noin kahdeksan kuukauden ajan. Prosessijohtamista ja -suunnittelua tämä suurimmaksi osaksi on. Välillä järjestetään promootiotoimikunnan kokouksia, eli tällaisia välisteppejä, joissa on varmistettu, että edellisessä kokouksessa sovitut asiat etenevät. Olemme myös keskustelleet sellaisista asioista jotka vaativat varmistamista ja vaihdettu tietoa toistemme kanssa. Oma roolini on kuitenkin ollut lähinnä pään nyökyttelyä, kun työt ovat edenneet työryhmissä hyvin, Mäkitalo kertoo.

Promootio on paitsi organisaatiolle, myös itse tohtoreille merkittävä tapahtuma, onhan kyseessä Maanpuolustuskorkeakoulun suurin akateeminen juhla. Koska promovoitavia tohtoreita on kolmisenkymmentä, arvelee Mäkitalo tilaisuuksista tulevan tunnelmallisempia ja tiiviimpiä, kuin monilla muilla yliopistoilla, joilla osallistuvien tohtorien määrä voi olla moninkertainen.

Myös edellisellä kerralla, vuonna 2013 järjestetyssä tohtoripromootiossa mukana ollut Mäkitalo muistelee ensimmäistä promootiota lämmöllä. Niin ikään suuri rooli syyskuun promootiossa tuntuu hyvältä.

- Kyllähän se on jännittävä ja hieno tapahtuma. Aina miekanhiojaisista lähtien kyseessä on todella juhlallinen tilaisuus, joka myöhemminkin palautuu aina mieleen, Mäkitalo muistelee.

Tapahtuma alkaa torstaina 6.9. miekanhiojaisilla. Perjantaina 7.9. on tapahtuman huipentuma, promootioakti, ja sitä seuraavat juhlallisuudet, kuten jumalanpalvelus ja iltajuhla. Lauantaina 8.9. järjestetään promootioperinteisiin niin ikään kuuluva promootiopurjehdus Helsingin edustalla.